İşletme

İktisadi,İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Bölüm Hakkında

Bölüme kabul edilen öğrencilerin lisans diplomasına hak kazanabilmeleri için üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde gösterilen kayıt, kabul ve başarı koşullarını tümüyle yerine getirmeleri zorunludur. Ayrıca, bölümden mezun olabilmek için 8 yarıyıllık ders programlarında yer alan zorunlu ve seçmeli derslere yazılmak, bu derslere devam etmek ve başarmak, zorunlu stajları tamamlamak ve mezuniyet için genel ağırlıklı not ortalaması en az 2.00 olmalıdır.

Ders ve uygulama yükümlülüklerini yerine getirmiş olmakla beraber zorunlu stajlarını ve benzeri uygulamaları tamamlamamış öğrenciler bölümden mezun olamayacaktır. Staj yerlerinin belirlenmesi ve bulunmasında üniversitemizin kariyer planlama ve staj merkezi görev almaktadır. Başta meslek odaları olmak üzere reel sektör ve hizmetler sektörünün orta ve büyük ölçekteki işletmeleri ile bu bağlamda işbirliği yapılacaktır. Üniversitemiz öğrencilerimizin uluslararası iş deneyimlerinden yaralanabilmeleri konusunu üniversitemiz misyonuna katmışlardır.

Mezun Olma Koşulları

Programın temel amacı; gerçek hayattaki olayları ve sorunları geniş bir perspektif ile değerlendirebilecek, topluma katkıda bulunabilecek üretken bireyler yetiştirmektir. İşletme alanındaki gelişmeleri, bu gelişmelerin kültürel ve sosyal sonuçlarını analiz edebilen, ilgili problemlere güncel analitik araçları uygulayarak çözümler üretebilen, profesyonel ve etik değerlere sahip, iletişim becerilerini etkin kullanabilen mezunlar yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

İşletme alanında ihtiyaç duyulan çok geniş bir sahada çalışabilen mezunlar, “İşletmeci” unvanı alacaklardır. Sürekli bir gelişim ve değişim sürecinde olan ülkemizde mezunlarımız, ürün ve hizmet farkı gözetmeksizin tüm sektörlerde aranan özelliklere sahip profesyoneller olarak yetiştirileceklerdir. Bunun için İşletme Bölümü, bankacılıktan, pazarlama ve üretime, muhasebe ve finansmandan, reklamcılığa, insan kaynaklarından satın almaya kadar hem kamu hem de özel sektörün ihtiyaç duyduğu her alanda yetiştirdiği donanımlı elemanlarla ülkemizin en önemli insan gücü kaynaklarından birisi olma niteliğindedir.

Ders ve uygulama yükümlülüklerini yerine getirmiş olmakla beraber zorunlu stajlarını ve benzeri uygulamaları tamamlamamış öğrenciler bölümden mezun olamayacaktır. Staj yerlerinin belirlenmesi ve bulunmasında üniversitemizin kariyer planlama ve staj merkezi görev almaktadır. Başta meslek odaları olmak üzere reel sektör ve hizmetler sektörünün orta ve büyük ölçekteki işletmeleri ile bu bağlamda işbirliği yapılacaktır. Üniversitemiz kurucu vakfı ve mütevelli heyeti öğrencilerimizin uluslararası iş deneyimlerinden yaralanabilmeleri konusunu üniversitemiz misyonuna katmışlardır.

Başvur
Ders Müfredatı
Ders Müfredatı