Kıbrıs Batı Üniversitesi’nde SAT Sınavı Bugün Yapıldı

KKTC Gazimağusa Sat Sınavı Başvuru Merkezi olan Kıbrıs Batı Üniversitesi sınav öğrencilerine kapılarını açtı.
Açılımı Scholastic Aptitude Test yani Eğitim Yetenek Testi olan SAT sınavı, yurtdışı eğitim almayı düşünen öğrencilerin girdiği bir sınavdır. İlk olarak Amerika’da uygulanmaya başlanan ve uluslararası geçerliliğe sahip SAT testi, College Board tarafından 1926 yılından bu yana düzenlenen kâğıt tabanlı standart bir testtir.

The SAT exam took place today at the Cyprus West University. Cyprus West University which is the TRNC Famagusta SAT exam application center opened its doors to the exam students. The SAT exam which means Scholastic Aptitude Test is an exam taken by students who are thinking to studying abroad. The SAT test which was first started to carry out in the United States and has international validity , it is a paper based standard test held by the College Board since 1926.