Kıbrıs Batı Üniversitesi’nden ‘Uluslararası Caribou Matematik’ Dünya Birincisine Eğitim Bursu

Kanada merkezli uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda 2554 öğrenci arasında tüm soruları doğru cevaplayarak Dünya Birincisi olan Eyyübiye Günbalı İlkokulu öğrencisi Halil Güneş’e üniversitemizden burs desteği…

Tüm dünyada geniş yankı uyandıran ‘Uluslararası Caribou Matematik‘ yarışmasında dünya birincisi olan 8 yaşındaki Halil Güneş’e üniversitemiz eğitim bursu verme kararı aldı.

Şanlıurfalı ilkokul öğrencisi Halil Güneş, Kanada’da düzenlenen Caribou Matematik Yarışması’nda tüm soruları doğru cevaplayarak büyük başarı elde etti.

Ülkenin aydınlık gençlerini her alanda desteklemeyi ilke edinen Kıbrıs Batı Üniversitesi, aydınlık geleceğin kurulabilmesinin anahtarının eğitim olduğunun bilinciyle hareket etmektedir.

Eğitime yapılan yatırım, bireye, örgüte ve sosyal sorumluluk gereği topluma yapılan yatırımdır. Eğitime yapılan yatırımların artması, insan ya da emek faktörüne verilen önemin arttığının ve bu faktörün verimlilik üzerindeki etkisinin her geçen gün daha farkında olunduğunun bir göstergesidir.

Bizler inanıyoruz ki ne kadar çok yetişmiş nitelikli insanımız olursa, ülkemiz de o oranda gelişir. Vakfımız, üstün başarı bursu ile geleceğin liderlerine, mühendislerine, doktorlarına, öğretmenlerine, sanatçılarına destek vermeye devam edecektir.