tr

Yetkinlik Kazandırır | Gain the Competence

KIBÜ’de Turizm Alanında Araştırma Yöntemleri Konusunda Seminer Verildi

Kıbrıs Batı Üniversitesi (KIBÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından akademisyenlere ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik “Turizm alanında araştırma yöntemleri” konusunda seminer düzenlendi.

KIBÜ Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Güney Florida Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faizan Ali Turizm alanında araştırma yöntemleri konusunda bilgi verdi.

Yrd. Doç. Dr. Ali, literatürde aynı anda incelenmemiş farklı çalışmalardaki değişkenlerin veya fikirlerin birleştirilebileceğini belirterek, “Tartışmalı veya karşı konulmaz bir şey yapın” ifadesini kullandı. Araştırma yapmak için okumanın önemini, güncel olmayı, araştırmacıların alanıyla ilgili sektörü ve araştırmacıları takip etmeleri gerektiği konusunda bilgi aktardı.

Akademisyenlerin başarılı olmaları için “daha fazla çaba ve emek sarfetmeleri gerektiği” ifadesini kullandı.